3 lame Gillette taie mai bine decat 5?

Fiind un fan Gillette am avut sansa (a se citi cadouri de ziua mea) sa testez cam toate aparatele de barbierit pe care le-au scos pe piata in ultimii 15 ani. Am inceput ca toata lumea cu Gillette Blue 2 (aparatul cu 2 lame), apoi am continuat cu Mach 3 si Mach 3 Turbo, (aparate de precizie cu 3 lame) ajungand in final la Gillette Fusion Power cu 5 lame si vibromasaj. Asadar am testat ceva aparate de la Gillette, iar daca ar fi sa numesc unul cu care m-am inteles cel mai bine, acela ar fi cel pe care-l folosesc acum, Gillette Fusion Power.

Am apreciat la Gillette faptul ca investesc in inovatie si mi-a placut trecerea de la 2 lame la 3, apoi la 5 lame care taie firul incepand de la baza catre varf si asta in timp ce iti protejeaza pielea cu banda de Aloe Vera.

Reclamele Gillette

Ma uit la reclamele Gillette si nu inteleg pentru cine comunica, care-i targetul. In ultimele zile am vazut un spot Gillette in care eram incurajat sa cumpar un aparat cu 3 lame. Pai am deja unul cu 5 lame, de ce m-as intoarce in epoca de piatra? As pune spotul pe blog pentru exemplificare dar cei care ar fi trebuit sa se ocupe de monitorizarea brandului Gillette in online nu si-au facut treaba.

Un alt produs din gama Gillette pe care l-am apreciat a fost spuma de ras. Din pacate, desi se difuzeaza destul de des la tv, nici reclama aceasta nu a fost incarcata pe youtube, dar v-o amintiti daca priviti poza. In spot ni se spune ca barbieritul cu gel este mai eficient decat cel cu spuma. Asa o fi dar eu prefer in continuare spuma.

Concluzii

Din cele 2 reclame am inteles ca daca ai un aparat cu 5 lame ar fi cazul sa-l schimbi cu unul nou, de ultima generatie care are 3 lame, si ca in curand nu vom mai gasi spuma de ras in magazine.

Din punctul meu de vedere, ceea ce fac acum cei de la Gillette se numeste demarketing (ansamblul activitatilor menite sa reduca cererea pentru un produs), iar strategia lor poate fi interpretata in doua moduri:
1. Gillette nu mai vrea sa vanda spuma concentrandu-se pe gel si in felul acesta hotaraste sa stimuleze cererea fata de acest produs.
2. Gillette işi canibalizeaza cu buna-stiinta vanzarea spumei de ras sau poate s-a hotarat sa nu o mai produca pentru Romania.

Imi place ca in timp ce „afara” se face reclama la Gillette ProGlide, la noi ruleaza un spot care ne spune ca 3 lame sunt mai bune decat 5.

9 comments to 3 lame Gillette taie mai bine decat 5?

 • Eu n-am reuşit să înţeleg scopul real al celor cinci lame. Am cumpărat şi eu Fusion acum vreo doi ani. După primul bărbierit, am aruncat aparatul într-un dulap şi acolo se află şi acum.
  Mach-3 a rămas cel mai bun, până la descoperirea pe care am făcut-o în decembrie. Un aparat Philips RQ1075.
  Şi ca să nu zică lumea că fac reclamă :), mai zic repede două mărci de lame: Wilkinson şi BIC…

 • Reclame Tv

  Nu-i nimic, te astept pe la caserie.
  Am si eu amici care se inteleg mai bine cu Mach 3 si asta din cauza ca au cioc sau model in barba si Fusion e prea lat.

 • stii tu clasicul nu se demodeaza niciodata! eu fac o combinatie perfecta… spuma de la ei+aparat cu 3 lame de la Bic

 • Am avut cateva afinitati cu cei de la P&G si am inteles ca nimic nu este intamplator la nivel inalt. In acest caz eu inteleg ca undeva exista un stoc de aparate cu 3 lame si, cum romanii’s fraieri, incearca sa le vanda aici.

 • aa, si dupa ce epuizeaza acest stoc revin iar si spun ca e momentul sa-l schimbi pe cel cu 3 cu unul mai nou cu 5 lame

 • Reclame Tv

  Asta am inteles si eu, dar nu-i prea devreme?
  Acum 4 luni (in decembrie) aparea reclama Gillette Fussion in care voice over-ul ne explica inovatia celor 5 lame, bla bla bla. Acum ni se spune ca 3 lame sunt mai bune, care-i faza ca nu m-am prins?

 • Oricum la noi numai pe regres se merge. Poate ca nu au fost multumiti de vanzarile la Fusion si au revenit pe segmentul de piata care le-a mers pe-aici. Oricum … ne-am si gasit tara cu maximul de oameni care sa-si ia Gillette pentru a se rade.

  Tata, desi i-am luat un Gillette Fusion cadou, se rade tot cu lame.

 • sorin

  sa fiu direct. ma barbieresc de multi ani cu chesti cu multe lame si acum am ajuns la 5 lame da de azi m-am intors la masina de ras reglabila cu o lama clasica si surpriza mare nu m-am iritat si m-am ras rapid si foarte bine si comfortabil deci multa reclama am inghitit si acum m-am lecuit deci traiasca lama clasica ok.

 • […] Gillette si felul in care comunica ei un reclame am mai scris. Din pacate nici de data aceasta nu am gasit […]

Leave a Reply