Cum se returneaza creditele?

Toata viata m-am ferit de credite si de imprumuturi la banci si poate din aceasta cauza nu inteleg exact mecanismul de returnare a banilor. Dupa capul meu, dar repet, nu o spun din experienta, ratele la credit ar trebui returnate personal, lunar, in ziua scadentei, conform contractului, sau prin transfer bancar in contul creditului.

Cei de la UniCredit Tiriac au o reclama la refinantare pe care eu nu o inteleg. Bine, am inteles ce inseamna refinantare si ni se da chiar definitia in spotul de mai jos: cand ai mai multe credite platesti de mai multe ori pentru aceleasi servicii.

Ce nu pot eu sa inteleg este modalitatea prin care isi plateste baiatul asta creditele. Adica, el sta la birou si diferiti functionari vin sa-si incaseze ratele? Vin cei de la banca, stau frumos la rand si asteapta sa-si primeasca banii? Nu va suparati, in ce tara se intampla toate astea, in Romania?

Pe primul, cel care zice ca este ofiterul de cont de la banca cu creditul de nevoi personale sa zicem ca-l inteleg. Urmatorul este de la IT, de la banca cu creditul de casa. Aici recunosc ca m-au pierdut. Eu stiam ca un IT-ist se ocupa de buna functionare a retelei de calculatoare din banca, nu merge pe teren sa recupereze credite. N-am inteles exact care-i rolul sau, mai ales ca tot el spune: e si colega de la casierie dupa mine. Urmeaza tipa de la publicitate, banca de unde aveti masina, … si coada e lunga si stufoasa.

Ce mi s-a parut si mai ciudat este faptul ca, desi omul plateste si toata lumea pleaca multumita, nimeni nu-i da chitanta. Repet, nu am facut niciodata imprumuturi la banci, deci este posibil sa nu inteleg eu exact mecanismul de returnare a creditelor, desi ma cam indoiesc.

Later edit: Referindu-se tot la reclama UniCredit Tiriac Loredana Pascal a scris despre publicitate si imaginea ei intr-o reclama la un credit de refinantare.

10 comments to Cum se returneaza creditele?

 • Glumind (sau nu šŸ™‚ ) apropo de intrebarea ta se poate oferi ca raspuns si ideea ca reclama ofera justificare pentru comisioanele asa de mari ale bancilor. Daca nu ar mai veni oamenii sa ridice banii personal, comisioanele ar fi mai mici.

  Insa da, n-am auzit pe nimeni sa vina – mai ales de la departamente – sa ridice banii. Gaselnita probabil considerata amuzanta/inedita/care sa genereze atentie si sa aduca lumea sa intrebe de creditul de la banca X. Numai ca uiti care banca dupa ce vezi reclama šŸ™‚

 • Iti dau un singur pont: vezi ca in spot e si cineva de la publicitate. Posibil chiar autoarea spotului.

  • Reclame Tv

   Reclama este produsa de 23 Communication Ideas, agentia lui Bogdan Naumovici. Nu stiu daca a fost ideea lui, dar faptul ca si-a dat ok-ul ma face sa cred ca si dinozaurii publicitatii romanesti mai dau rateuri uneori.

 • Ce spune Loredana are o logica, desi nu stim daca asta a fost intentia. Oricum reclama e un pic cam stupida… nu am inteles nimic clar din ea. E haios modul in care se desfasoara activitatea…specific romanesc!!!!!

 • Reclama e o minciuna si ar trebui tratata ca atare. De fiecare data cand o vad schimb canalul. Nu are nici o legatura cu realitatea.Oare cei care fac reclamele astea gandesc ?

 • Emi

  Mie imi place reclama.
  Adica – mesajul – este urat. Dar calmul cu care plateste omu ala, ma face sa imi doresc sa imi mai fac inca un credit pe langa cele care le am, dar cu condtia sa platesc pt fiecare serviciu in parte (IT, publicitate, caserie..etc)

  Daca va fi asa, voi mai face inca un credit.

  In rest – recunoasteti ca e o reclama draguta, mai faina decat cea de la diferite marci de detergent.
  šŸ˜€

 • Si marmota s-a dus la magazin, sa mai cumpere niste staniol.

 • andreea

  Banui ca fiecare banca din comisioane sau eu stiu ce alte dobanzi si ce mai cere pe la „customeri” isi acopera cheltuielile sale fixe si variabile. Adica publicitatea, intretinerea, electrica, it-ul, curatenia, etc – ca in fiecare firma….. Tu avand credite la mai multe banci cotizezi la toate intru prosperarea lor. Fapt pentru care esti indemnat frumusel sa te indrepti spre o singura banca. Cam asa interpretez eu reclama, dar recunosc ca m-am gandit putin ca sa o inteleg.

 • Am un credit neachitat la banca de ceva ani buni. Vreo 2000$ … si nu mi-au facut nimic pana acum. Sa vedem de-acum incolo ce se va intampla. :))

 • Mi se pare cea mai tare reclama :)) oricum ..

Leave a Reply