In Romania, la interviul pentru angajare

Interviul pentru angajare la o multinationala pe un post de conducere caldut si foarte bine platit poate da dureri de cap si celor mai bine pregatiti candidati. La un astfel de interviu, pe langa analiza CV-ului, verificarea cunostintelor si a experientei, teste psihologice, … un candidat a primit urmatorul test, o adevarata dilema etica si morala, daca e sa ma intrebati pe mine.

Pe cine ai lua?

Conduci automobilul tau sport de 2 locuri, intr-o noapte cu o furtuna teribila. Treci pe langa o statie de autobuz, unde se afla 3 persoane asteptand:

1. O batrana bolnava pe moarte

2. Un vechi prieten, care, odata, ti-a salvat viata

3. Femeia visurilor tale, sau barbatul ideal.

Pe  cine ai lua in automobilul tau, tinand cont ca nu ai decat un singur loc, doar pentru un pasager ??? Gandeste-te foarte bine la raspunsul pe care-l vei da.

Ai putea lua batrana, pentru ca este pe moarte si trebuie salvata prima.   Ai putea lua prietenul care ti-a salvat viata si esti obligat fata de el.   Neindoielnic e posibil ca niciodata sa nu mai reintalnesti femeia visurilor tale, sau barbatul ideal.

Un candidat, intr-un interviu ca acesta, a fost angajat dintre 200 de concurenti, pentru magnificul sau raspuns. Vrei sa stii raspunsul lui? Am sa-l pun, promit, dar mai intai vreau sa vad ce raspunsuri ati fi dat voi 🙂 .

19 comments to In Romania, la interviul pentru angajare

Leave a Reply