Omul care a vrut sa schimbe blogosfera

Nu cu mult timp in urma intr-o tara, sa-i zicem Romania, traia un om intelept, simpatic, carismatic, om de online, specialist social media (isi dadea singur Like si RT la articole) …. pe scurt un om cu o multime de calitati, dar si cu un mare defect: aroganta.

Si ce s-a gandit omuletul nostru? Daca tot sunt eu atat de tare, ce ar fi sa ma apuc eu sa schimb blogosfera? Si si-a facut o lista intreaga de proiecte, a participat la numeroase evenimente, a discutat cu numerosi bloggeri influienti, si-a prezentat planurile de actiune, dar cu toate astea nu a reusit sa schimbe nimic.

A ajuns astfel la concluzia ca, poate, si-a luat un obiectiv cam indraznet. Si si-a micsorat aria de lucru. A decis sa schimbe doar A-list bloggerii cu care socializa pe Twitter, Facebook sau pe la diferite evenimente. Si din nou si-a fluturat proiectele ambitioase in fata tuturor celor pe care ii considera influenti, a tinut conferinte, dar totul parea in zadar. Nici de aceasta data nu a reusit sa schimbe nimic.

Sa fie si asta prea mult pentru mine? Ei bine, atunci voi incerca sa schimb doar bloggerii din orasul in care traiesc. Au urmat discutii cu oamenii de online, vizite prin facultati, discutii cu studenti … nimic nu parea sa dea vreun rezultat.

Daca am incercat atat nu pot renunta acum, isi spuse. Voi incerca sa-mi schimb macar colegii din agentie si subalternii. Ei sunt cei mai apropiati oameni, ei trebuie sa inteleaga. Si… asa cum va asteptati (probabil), nici de aceasta data nu a schimbat nimic.

Si atunci a luat o hotarare: daca tot ce am incercat a mers prost, daca toti oamenii aceia nu au fost suficient de intelepti incat sa ma asculte atunci voi incepe cu mine. Eu ma voi schimba.

Si in acest timp, nefacand altceva decat sa se schimbe pe el( fara vreun plan maret si fara sa-i invete pe altii ce sa faca) a descoperit un lucru uimitor …  totul in jur incepuse sa se schimbe.

Acest articol nu este un pamflet.

9 comments to Omul care a vrut sa schimbe blogosfera

 • Daniel

  Mi-a placut ce-ai scris la inceputul articolului, sau ma rog, modul in care ai ironizat specialistii social media (cei care-si dau singuri LIKE si RT.
  Ma indoiesc de faptul ca se va schimba vreunul.

  • Reclame Tv

   Crede-ma, astfel de oameni exista in online-ul romanesc, pe unii dintre ei ii urmaresc zilnic pe Twitter sau pe Facebook si-i vad cum se chinuie sa atraga atentia asupra lor. Pe altii ii vedeti la tot felul de evenimente laudandu-se cu traficul sau cu banii pe care-i castiga din reclame. Unii organizeaza campanii pe bloguri sau si-ar dori s-o faca, altii doar se limiteaza la a scrie despre ele.
   Despre astfel de oameni este vorba in acest subiect.

 • Dă şi tu nişte exemple, cu nume, nu fi…! 🙂

 • da se intampla, dar trebuie neaparat sa ne schimbam? nu se poate sa remediem pe ici pe colo, sa updatam sa retusam si sa obtinem un produs mai interesant dar nu diferit?

 • val33ntyn

  si pana la urma nu a reusit nimic :))

 • Asta nu-i valabil numai in lumea blogerilor, ci este valabil in general in viata. „Incepe schimbarea pe care o vrei in lume cu tine” e unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa tinem cont in viata. dar noi tot batman, batman…

Leave a Reply