Panouri stradale marca Dedeman

Barza a decis sa nu-l aduca pe Cosmin la Piatra Neamt asa ca in ultimele zile am stat mai mult prin Iasi.

In lungile mele plimbari prin oras am remarcat si noile panouri stradale Dedeman. Culorile au ramas aceleasi, doar textele alea inteligente pe care nu le intelegea nimeni s-au schimbat. Si-au dat si ei seama dupa un an de zile ca mesajele de pe panourile publicitare erau „scrise prea adanc”, adica nu prea le intelegea nimeni.

Tu stergi praful zilnic, el doar de ziua ta? Schimba macar mobila! este o mostra de inteligenta, marca Dedeman. Campania a fost buna, singura problema … comunicarea.

In traducere libera, sloganul de mai sus ar putea fi interpretat cam asa: Daca sotul tau este un lenes care taie frunza la caini toata ziua, nu te ajuta cu nimic la treburile gospodaresti si cand ai mai multa nevoie, el este la bere cu baietii … nu ai ce sa-i mai faci. Trebuia sa casti bine ochii inainte de casatorie, acum este prea tarziu. Daca el nu vrea sa se schimbe, cu siguranta tu nu vei reusi sa-l schimbi. Tot ce mai poti face, asta in cazul in care ai ramas fixata pe schimbare, este sa schimbi ceva prin casa, mobila de exemplu.

Cum se vede si in poza, textele de pe noile panouri stradale Dedeman au fost inlocuite. Nu se mai creeaza confuzie, insa la capitolul creativitate, Dedeman nu exceleaza nici de data aceasta.
Iei aparatul de sudura pentru tine si-ti raman bani si pentru esarfa ei.
Iei dormitorul pentru tine si-ti raman bani si pentru claparii lui.

Din ce-am vazut pana acum, toate frazele incep cu „iei”, adica achizitionezi, cumperi … Acest iei, nu prea da bine, parerea mea.

Inteleg din aceste panouri stradale ca la Dedeman gasesc marfa ieftina si chiar mi se dau niste sugestii, asa orientativ, cam ce mi-as putea cumpara cu banii economisiti. Intrebarea mea este: Gasesc esarfe la Dedeman? Dar clapari? Si atunci daca nu gasesc asa ceva la voi, de ce ati pus aceste produse pe panoul stradal? Nici voi nu stiti. De ce esarfe si nu unelte de gradinarit? De ce clapari si nu o bormasina? Sunteti magazin de bricolaj sau fashion style?

Sa-mi fac eu o ideie cam cat economisesc? Probabil acesta a fost scopul, dar clientii in general sunt comozi. Ei obisnuiesc sa-si faca toate cumparaturile din acelasi loc, astfel incat, daca cineva isi cumpara un aparat de sudura si-i mai raman bani de-o esarfa, vrea s-o cumpere din acelasi magazin. Sau daca cineva isi cumpara un dormitor si-i mai raman ceva banuti, cu siguranta va dori sa-si ia claparii tot de acolo.

Cum voi nu vindeti nici esarfe si nici clapari, nu inteleg de ce-ati ales drept referinta aceste produse? Referitor la preturi, probabil cine a gandit textele nu a mai fost in ultimul timp la cumparaturi. De exemplu pretul unei perechi de clapari porneste de la 100 euro, la esarfe nu ma pricep, nu ma pronunt.

6 comments to Panouri stradale marca Dedeman

Leave a Reply