Praktiker face succesuri

Aseara cand m-am intors din oras am gasit agatat de clanta usii de la intrare in apartament un catalog de la Praktiker. Nu am avut timp sa-l rasfoiesc decat dimineata la cafea. Mi-a placut o comoda cu 3 usi, de altfel cochetam de mult timp cu ideea de a achizitiona asa ceva, mai ales ca dulapul lui Cosmin a devenit neancapator. Pretul era OK, culoarea se apropia foarte mult de cea a mobilei din apartament iar ca dimensiuni era exact ce ne trebuia.

Am ajuns la Praktiker, am vazut-o expusa, pretul corespundea cu cel din catalog, am tras de usi sa verific balamalele, in regula. Ma uit in jur, nu era nici un angajat Praktiker. Ma mai invart putin, nimeni. Am plecat la biroul de informatii si am cerut sa-mi trimita un reprezentant de la mobila. A venit un tanar, nu prea vorbaret, chiar mi s-a parut usor deranjat. In fine, ii explic motivul pentru care l-am chemat si il intreb cum procedez mai departe: pun comoda in carucior sau imi aduce una noua, nemontata, in cutie.

Nu mi-a venit sa cred cand am auzit raspunsul lui, asa ca l-am rugat sa mai repete o data:

– Din pacate nu am primit decat 2 comode, una am asamblat-o noi ieri si este doar de prezentare iar cealalta s-a vandut acum o ora.

Am intrebat daca pot s-o cumpar pe cea expusa, desigur raspunsul a fost NU. Am intrebat daca vor mai primi, cand si daca pot sa las un numar de telefon sa ma contacteze. Nu mi-a mai raspuns, m-a lasat vorbind si a plecat, desi nu mai era nimeni in magazin.

In loc de concluzii:

Angajatul cu care am vorbit mi-a lasat impresia ca face parte din generatia celor care nu au luat bacul. Nu a schitat nici un zambet, nu m-a salutat, nu s-a prezentat, chiar parea usor deranjat de intrebarile mele. De cursuri de vanzari sau de comunicare cu cientii nu cred ca a auzit.

Imi vine greu sa cred ca Praktiker a tiparit cateva zeci de mii de cataloage, apoi a platit niste oameni sa mearga prin Piatra Neamt din usa in usa sa le distribuie. Si tot efortul asta pentru ce, pentru 2 comode din care una estre cu titlu de prezentare?

10 comments to Praktiker face succesuri

Leave a Reply