Reclama gratuita pentru supermarketuri


A existat o perioada cand sacosele branduite din supermarketuri se ofereau gratuit. Adica mergeai la magazin, umpleai cosul cu produse iar la casa primeai in mod gratuit sacose inscriptionate cu brandul supermarket-ului respectiv. Spun a existat, intrucat din 2009 de cand guvernul a introdus ecotaxa, sacosele care nu sunt biodegradabile se platesc.

Intotdeauna am asociat faptul ca, atunci cand primeam o sacosa in mod gratuit, prin faptul ca ea era inscriptionata cu numele magazinului si eu „o plimbam” pana acasa, de fapt ii faceam reclama  oferindu-i expunere.

Era ca o intelegere nescrisa prin care magazinul ne dadea gratuit sacose sa ne punem cumparaturile, iar noi le faceam reclama.

Odata introdusa ecotaxa s-a terminat cu sacosele gratuite. Interesant ramane faptul ca noi facem in continuare reclama supermarketurilor intrucat sacosele pe care acum le cumparam sunt tot branduite.
Asadar facem reclama, nu primim nimic in schimb, ba din contra mai dam si bani. Tot noi.

5 comments to Reclama gratuita pentru supermarketuri

 • Asta e. Si-acum ce sa facem? Sa le caram in brate? Oricum eu niciodata nu fac reclama gratis. Asa ca de fiecare data cand cumpar din Cora sau din Carrefour ies fara sa platesc baterii, gume, etc. Ceva sa suplineasca surplusul dat pe sacosa.

 • Reclame Tv

  Niste sacose de un alb imaculat si nebranduite ar fi perfect, asta daca tot le platim.
  In cazul in care sunt gata inscriptionate ar trebui sa ni le dea gratuit, parerea mea.

 • Păi, nu stai aşa s-o luăm metodic.
  1. Ălea branduite sunt de obicei din plastic subţire care nu prea ţin şi costă fix cât ecotaxa. Toţi banii se duc la bugetul Ministerului Mediului.
  2. În Carrefour există cele nebranduite din materiale biodegradabile care costă un pic mai mult, ţin mai mult şi sunt refolosibile.
  3. Oricâte pungi aş aduna în maşină, tot uit să le car până în supermarket, deci inevitabil mai cumpăr vreo două trei la fiecare cărucior trecut prin casă.
  4. Pe principiul ăsta, poţi zice că faci reclamă la mercedes doar pentru că tu conduci un mercedes? Şi ai mai dat şi o groază de bani pe el 🙂

 • Reclame Tv

  Ecotaxa este 0,2 lei iar pungile din plastic de la Kaufland de exemplu sunt 0,74 lei.
  Nu-mi amintesc sa se fi dat mercedes-uri gratuit, iar dupa o perioada sa se ceara bani pe ele. Ca sa nu mai vorbim de uriasa diferenta de pret din comparatia facuta de tine.

Leave a Reply