Reclama Jacobs Kronung imorala?

Reclama la cafeaua Jacobs Kronung este imorala? Am vizionat reclama asta de mai multe ori si vreau sa fac un comentariu din punctul de vedere al telespectatorului, consumator de publicitate.

Intr-o dimineata, capul familiei se trezeste si vrea sa mearga la baie. Aici parerile sunt impartite, unii zic ca merge in camera fiicei lui, dar din punctul meu de vedere nu are nici o logica, asadar vrea la baie.

In drumul sau este salutat si imbratisat de fetele sale. Ajuns in fata usii, constata ca e inchisa si exclama: „Of, fetele astea”. Apare si sotia lui care-l saruta pe obraz si-i aduce o ceasca de cafea.

Daca examinam pana aici, nu e nimic imoral la aceasta reclama. Am vazut o familie fericita, copii politicosi care-si saluta tatal si o sotie grijulie care-i aduce cafeaua. Dupa ce ia o gura de cafea, incearca prin intermediul alintaromei sa-si determine fiica sa iasa mai repede. Usa se deschide si surpriza, apare un adolescent care se recomanda Alex, prietenul Corinei si care-i ia ceasca de cafea din mana. Apare instantaneu si sotia iubitoare care-i aduce alta cafea, si-i spune: „Ce-i iubitule, intotdeauna ti-ai dorit un fiu, nu?

La inceputul reclamei ne sunt prezentate armonia din cuplu si bunele maniere, intr-un cuvant imaginea familiei perfecte. La sfarsitul reclamei insa, sotul se transforma din capul familiei in prostul familiei.

Vedem la final un tata care habar nu are ce se intampla la el in familie, la el in casa. Saracul de el nici nu stia ca fata lui, Corina, are un prieten, in schimb toti cei din casa stiau. Avand complicitatea mamei, Corina l-a adus pa Alex in camera ei, sa doarma acolo peste noapte, si el, sotul, n-a stiut nimic.

Surprinzator este faptul ca nu vedem nici o reactie din partea lui. Orice tata, daca s-ar fi trezit cu un macho in calduri, in casa lui, ar fi reactionat cumva … , dat el nu-a facut-o, o fi fost din cauza alintaromei?

Eu sunt un consumator de cafea, dar la mine cafeaua are rolul de a ma trezi, mobiliza si inviora. Sa inteleg din reclama de mai jos ca daca beau Jacobs Kronung dimineata, ma voi transforma intr-un om suspect de calm si fara reactii?

4 comments to Reclama Jacobs Kronung imorala?

Leave a Reply