Reclama la berea Stejar

Si daca tot e cald  si „miroase” a week-end, m-am gandit ca n-ar strica sa vorbim azi despre reclamele la bere. La inceput am fost putin nehotarat in ceea ce priveste alegerea reclamei si nu pentru ca am duce lipsa de reclame la bere. Avem destule si fiind vara sunt difuzate pe toate posturile tv. Despre care vreti sa vorbim azi?

Despre reclama la berea Stejar in care un caine isi face nevoile pe un copac? Ce ar fi de analizat la aceasta reclama? In primul rand, nu am inteles de ce au ales un caine pentru aceasta reclama. Ma rog, probabil creativii acestui spot au fost femei si s-au gandit ca daca tot e vorba de o reclama la bere, trebuie neaparat un caine. Bine ca nu au pus un porc. In al doilea rand nu am inteles de ce au simtit nevoia sa ne arate cum isi face acesta nevoile pe un copac. Deasemenea, nu inteleg de ce au pus numele berii Stejar, care-i legatura intre stejar si bere? Berea se face din ghinda sau care-i faza, ca eu nu m-am prins.

Ca imagine vizuala, vad un catelus zburdand pe un camp. Se apropie de un stejar mare, impunator, il adulmeca si se pregateste sa-si faca nevoile. Imaginea asta ar trebui sa-mi starneasca mie pofta de a cumpara noua bere Stejar?

Bucuria de a urina in natura, liber si nestingherit, ii este intrerupta in prima faza de o ghinda, care-i cade in cap, atentionandu-l parca sa-si aleaga alt loc, ca stejarul nu e toaleta publica. Neantelegand mesajul si fiind presat de necesitatile fiziologice, catelul isi vede in continuare de treburile sale (a se citi= se pisa in continuare pe stejar). Razbunarea stejarului este necrutatoare, o movila de ghinde pravalindu-se peste el, acoperindu-l sau mai bine zis ingropand de viu bietul catel.

Sloganul „Noul teritoriu masculin” vine parca sa contrazica tot ce am scris mai sus. Incep sa cred ca de fapt cainele ( a se citi toate brandurile de bere prezente in Romania), zburda vioi pe meleagurile patriei marchandu-si nestingherit teritoriul. Urat si in acelasi timp jignitor … sa asemuiesti concurenta cu un caine, foarte urat. Mai departe e clar, stejarul isi apara teritoriul iar  concurenta, cu coada intre picioare se recunoaste invinsa. Voi ce parere aveti despre aceasta reclama?

3 comments to Reclama la berea Stejar

Leave a Reply