Reclame constipate

Dulcolax si Tranzactiv

Nu stiu daca ati observat dar in ultimul timp au inceput sa se difuzeze tot mai multe reclame cu femei constipate. Startul a fost dat de reclama la iaurtul Activia, care ne regleaza tranzitul intestinal. O reclama proasta dupa parerea mea, cu niste grase constipate care au citit ele nu stiu ce studiu intr-o revista, si care au impresia ca daca mananci iaurt, neaparat Activia, timp de 14 zile, scapi de constipatie.

Alta reclama jenanta e aia in care o femeie isi petrece toata ziua la toaleta in timp ce sotul ei se duce la servici. Cand se intoarce seara acasa si o intreaba ce a facut toata ziua, femeia ii raspunde ca de fapt nu a facut mai nimic. Mai e una la Dulcolax, protagonista, tot femeie.Ma intriga mesajul de la sfarsit: „Toate femeile au in comun un singur lucru, Dulcolax”. Concluzia, niste reclame constipate.

Toate reclamele de mai sus asociaza femeile cu constipatia. Foarte rar mai dai de o reclamă inspirată, în timp ce spoturile stupide, penibile, enervante, de prost gust sau trase de păr sunt peste tot.

2 comments to Reclame constipate

  • Octav

    Sunt reclame „low cost”. problema lor este globalizarea – au fost facute pentru alte piete, acolo unde astfel de spoturi prind un pic mai bine decat la noi. Daca stai sa le analizezi iti dai seama ca mai sunt si dublate in limba romana..
    Oricum, nu sunt singurle de genul asta – uita-te la reclamele de la detergenti..asta ca sa dau doar un exemplu. Scopul lor nu este sa fie placute, ci eficiente din punctul de vedere al mesajului, al imaginilor si al sunetului. observa culorile din spoturi, sa vezi ca sunt foarte bine alese, decorurile, personajele, sunetele etc…toate sunt alese „pe spranceana”. Chestia este ca producatorii respectivi, sau reprezentantele acestora se numara printre cei mai mari cumparatori de publicitate, astfel ca aproape devin agasante prin simplul fapt ca le gasesti pe aproape toate posturile, aproape la orice ora.

    Iti dau un pont – analizeaza reclama de la Star cu..”iiiiiiiiii…pufuletzii…” – daca vrei reclame haioase. Mie mi se pare absolut geniala..daca nu ma insel e facuta chiar de o agentie romaneasca

  • admin

    Reclama la „rontanele” o aveam in vedere, multumesc oricum. Si mie mi se pare foarte reusita, am sa scriu cateva randuri in zilele ce urmeaza.

Leave a Reply