Reclame la medicamente

Afara ploua … spunea un mare clasic in viata. Nu, nu mai ploua, a venit iarna.

Odata cu instalarea anotimpului rece suntem bombardati cu reclame la medicamente. Din 10 reclame, sapte sunt pentru raceala si gripa. Targetul vizat, (a se citi victimele sigure) noi toti, de la mic la mare.

Avem reclame cu girafe ragusite care mananca Faringosept, copii care beau sirop de tuse inainte de a sufla in tort de ziua lor, vanatori de raceala costumati ca-n Star Trek sau adolescenti care primesc drept pedeapsa alergatul in chiloti prin zapada. Daca va uitati la televizor le-ati vazut cu siguranta, asa ca n-are rost sa va mai chinui si eu.

Doua dintre reclame mi-au atras atentia in mod deosebit.

Modafen Hot Drink are un slogan neinspirat:„Incalzeste-te si uita de raceala”. Aha, deci nu inlatura usor si eficient principalele simtome ale racelii si gripei si nu ne pune mai repede pe picioare. Tot ce poate acest medicament sa faca este sa ne incalzeasca? In cazul asta prefer un ceai cu miere si lamaie.

Coldrex

In reclama Coldrex, o batranica dependenta de reclame la medicamente da lectii gratuite de medicina unui tanar intr-o statie de tramvai. Lamaile si mierea de albine, remedii naturiste de mii de ani in care tanarul din reclama isi pune mari sperante, nu sunt cele mai bune. Asa o fi?

Am si eu o bunica in viata care locuieste intr-un sat din Moldova, uitat de Dumnezeu dar intens mediatizat atunci cand sunt inundatii. Are 82 de ani dar nu-i dai mai mult de 65, sanatoasa tun, asa cum sunt mai toate femeile de la tara. Desi se uita la televizor, bunica nu si-a facut nici anul acesta provizii de medicamente pentru raceala si gripa.

Din experienta proprie, bunica mi-a spus ca raceala trece in 7 zile cu medicamente sau intr-o saptamana daca o lasa sa-si faca damblaua. Cu ceai, trece in 3 zile, dar nu uitati de miere si lamaie.

1 comment to Reclame la medicamente

  • avemblog.net

    Raceala trece si fara medicamente | Reclame TV…

    Odata cu instalarea anotimpului rece suntem bombardati cu reclame la medicamente. Din 10 reclame, sapte sunt pentru raceala si gripa….

Leave a Reply